Ontmoeting
Wanneer we elkaar tegenkomen, waar dan ook; op straat, in het verkeer, op de werkvloer, in de media, welke vraag stellen we dan: wat kom je halen of wat kom je brengen?
Wanneer we elkaar tegenkomen, waar dan ook; op straat, in het verkeer, op de werkvloer, in de media, welke vraag stellen we dan: wat kom je halen of wat kom je brengen?
Twee verhalen over het is om verliefd te worden, te zijn én te blijven tijdens gevangenschap gedurende W.O. II.
In deze documentaire vertellen Ruslandkenners Jelle Brandt Corstius, Alexander Münninghoff en Nanci Adler van het NIOD over wat de Goelag betekende en teweeg gebracht heeft in de Russische samenleving.
Over Een filmisch portret van oorlogsfotografe Marielle van Uitert, die mensen in actuele oorlogssituaties een stem wil geven. Oorlog, we zien het allemaal in de media en pikken er fragmenten van mee. Bij Marielle wordt dan haar tweede natuur geprikkeld. Ze wil het zelf ruiken en proeven en onderdeel zijn, om zo het menselijke verhaal…
De film Kamp Vught leeft door – Molukkers vertelt het verhaal van de Molukkers die in 1951 naar Nederland zijn gehaald en onder gebracht werden in de barakken die in de oorlog behoorden aan Kamp Vught
De film Kamp Vught leeft door – Collaborateurs vertelt het verhaal van (vermeende) collaborateurs die in de periode 1944 – 1949 gevangen gezet zijn in Kamp Vught.
Haaren was een kamp van levensgrote tegenstellingen: terwijl gijzelaars in de zon zaten, stapten joodse gevangenen in vrachtwagens die naar Westerbork reden.
Een poëtisch portret van fotograaf en dichter Wim van Passel.
Pater Peerke Donders vertrok in de 19e eeuw naar Suriname om zich te ontfermen over de verstoten melaatsen op Bayavia. Tegen alle stromen in werd Peerke, een arme weverszoon, priester. Een film over wilskracht, overtuiging, naastenliefde en vertrouwen.
De laatst overgebleven barak van SS-concentratiekamp Vught vertelt het verhaal van 4 verschillende groepen die in dit soort barakken onvrijwillig werden onder gebracht: