Open Monumentendag – Op reis
Binnen het thema “Op Reis” laat de film via vier portretten zien hoe er in de historie van ‘s-Hertogenbosch en de omliggende gemeenten gereisd is
Binnen het thema “Op Reis” laat de film via vier portretten zien hoe er in de historie van ‘s-Hertogenbosch en de omliggende gemeenten gereisd is
Wanneer we elkaar tegenkomen, waar dan ook; op straat, in het verkeer, op de werkvloer, in de media, welke vraag stellen we dan: wat kom je halen of wat kom je brengen?
De film Kamp Vught leeft door – Molukkers vertelt het verhaal van de Molukkers die in 1951 naar Nederland zijn gehaald en onder gebracht werden in de barakken die in de oorlog behoorden aan Kamp Vught
De film Kamp Vught leeft door – Collaborateurs vertelt het verhaal van (vermeende) collaborateurs die in de periode 1944 – 1949 gevangen gezet zijn in Kamp Vught.
Een poëtisch portret van fotograaf en dichter Wim van Passel.
Pater Peerke Donders vertrok in de 19e eeuw naar Suriname om zich te ontfermen over de verstoten melaatsen op Bayavia. Tegen alle stromen in werd Peerke, een arme weverszoon, priester. Een film over wilskracht, overtuiging, naastenliefde en vertrouwen.
De laatst overgebleven barak van SS-concentratiekamp Vught vertelt het verhaal van 4 verschillende groepen die in dit soort barakken onvrijwillig werden onder gebracht:
Singer-songwriter Mattanja Joy werkt keihard aan haar muziekcarrière en confronteert zichzelf met haar heftige tienerjaren in Londen. Als 17-jarig meisje vertrok Mattanja met gitaar de wereld in. In Londen ontmoette zij liefde, drugs, geweld en een bijna-doodervaring. Mattanja markeert het einde van haar jeugd bewust met een tatoeage. ‘Nil Volentibus Arduum’: niets is onmogelijk voor hen die willen.