Portfolio
bio & visie

Mattanja Joy

Datum
November 2013

Opdrachtgever
vrij werk

Inhoud
Documentaire over Mattanja Joy Bradley.

Vertoning
IDFA: première 22 nov 2013, 5 vertoningen.
Omroep Brabant: 6 + 9 febr. 2014

Singer-songwriter Mattanja Joy werkt keihard aan haar muziekcarrière en confronteert zichzelf met haar heftige tienerjaren in Londen. Als 17-jarig meisje vertrok Mattanja met gitaar de wereld in. In Londen ontmoette zij liefde, drugs, geweld en een bijna-doodervaring. Mattanja markeert het einde van haar jeugd bewust met een tatoeage. ‘Nil Volentibus Arduum’: niets is onmogelijk voor hen die willen.

Barak 1

Datum
November 2013

Opdrachtgever
Nationaal Monument Kamp Vught

Inhoud
14 AV werken expositie Barak 1

Vertoning
Vaste expositie Barak 1, NMKV.

De laatst overgebleven barak van SS-concentratiekamp Vught vertelt het verhaal van 4 verschillende groepen die in dit soort barakken onvrijwillig werden onder gebracht: concentratiekamp (1943-1945); opvangkamp voor Duitse burgerevacués (1944-1945); interneringskamp voor (vermeende) collaborateurs; Moluks Woonoord (1951-nu). 14 AV-werken in de vaste expositie: animatie, testimonial, portret, projectie, audiotrack, soundscape en interactieve AV.

VGS: gemeentesecretaris en veiligheid

Datum
September 2013

Opdrachtgever
Gemeente 's-Hertogenbosch

Inhoud
Films landelijk congres Gemeentesecretarissen

Vertoning
Congresgebouw 1931 sept 2013 / Elders via Ministerie van Justitie

22 getuigenissen van gemeentesecretarissen over hun ervaring met veiligheid. Persoonlijke verhalen van Project X tot dodelijk ongeval, van schietpartij in Alphen tot brand bij Moerdijk. De secretarissen inspireren elkaar om veiligheid als prioriteit te zien en zichzelf een verantwoordelijke rol toe te bedelen. Minister van Justitie, Ivo Opstelten, heeft de film vanwege de krachtige inhoud aanbevolen.

Marielle van Uitert

Datum
September 2013

Opdrachtgever
Nationaal monument Kamp Vught

Inhoud
Kort filmportret Marielle van Uitert

Vertoning
Expositie Nationaal Monument Kamp Vught: 5 sept 2013-9 jan 2014

Oorlogsfotografe Marielle van Uitert wil de oorlog een persoonlijk gezicht geven. Haar foto’s vertellen het verhaal van de mensen die niet gehoord worden. Marielle geeft hen een stem. In Aleppo werd Marielle ontvoerd en raakte gewond bij een mortieraanslag. Weer thuis krijgt ze na de nachtmerries elke keer de rust weer terug. Tot de volgende stem roept.

Beekvliet200

Datum
Juni 2013

Opdrachtgever
NMI; reünistenvereniging Beekvliet

Inhoud
Trailer t.b.v. viering jubileum Beekvliet

Vertoning
Website Beekvliet200.nl

Van klein-seminarie tot Excellente School. Beekvliet viert haar 200-jarig bestaan. Van de roeping van de eerste priesterstudenten in 1815 tot aan de ambitie van de huidige gymnasiasten. Een school met een bewogen geschiedenis, geleefd door duizenden en duizenden (oud)leerlingen. In 2015 wordt het 200-jarig bestaan ingeluid met een boek, een website en films.
De trailer is onderdeel van de kick-off van het totale project.

Peerke Donders

Datum
Oktober 2009

Opdrachtgever
Lout Donders / Veldkamp Produkties b.v.

Inhoud
Filmische documentaire over pater Peerke Donders.

Vertoning
Cinecitta Tilburg / Paramaribo.
Uitz: Omroep Brabant / KRO

Pater Peerke Donders vertrok in de 19e eeuw naar Suriname om zich te ontfermen over de verstoten melaatsen op Batavia. Tegen alle stromen in werd Peerke, een arme weverszoon, priester. Hij zorgde voor de armsten der armsten, kwam op voor de slaven en verkondigde het katholieke geloof vanuit de overtuiging dat dat de mens beter maakt. Een film over wilskracht, overtuiging, naastenliefde en vertrouwen.